Участь у реалізації проєкту "Адвокаційна підтримка внутрішньо переміщених жінок в західних областях України"

Дата: 24.06.2023 10:30
Кількість переглядів: 130

З жовтня 2022 року Мурованська громада брала участь у реалізації проєкту "Адвокаційна підтримка внутрішньо переміщених жінок в західних областях України".

У жовтні 2022 року був підписаний меморандум між Центр "Жіночі перспективи" та Мурованською сільською радою і з того часу тривала діяльність, що покликана допомогти налагодити соціальні зв'язки та поглибити інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у життя громади.

Робота в проєкті здійснювалась на базі Бібліотек на Народних домів, що працюють в громаді. Ще восени наша громада взяла участь в опитуванні в рамках великого проєкту Центру "Жіночі Перспективи", що проходило загалом у 16 громадах в чотирьох областях України.

Опитування виявили як загальні тенденції у всіх громадах, так і окремі аспекти, які відрізняли нашу громаду. Пізніше з цими аспектами почала працювати робоча група, що складалась з працівників/ць сільської ради, депутатів/ток, ВПО та місцевих мешканців/нок, щоб зрозуміти, як саме ми можемо допомоги налагодити процес інтеграції та допомогти почуватись впевнено усім - і тим, хто живе в Мурованській громаді давно, і тим, хто приїхали протягом минулого року. Відбувся ряд тренінгів та робочих планувальних зустрічей, де вдалось виокремити реальні та досяжні завдання.

Основний фокус вирішили спрямувати на створення простору, безпечного та зручного для жінок, молоді, дітей. У перспективі цей простір також може стати місцем, що допоможе реінтегровувати наших військових до мирного життя та допомагати усім знаходити собі місце у мирній Україні після Перемоги.

Більше про плани щодо простору розкажемо пізніше.

Днями підсумки роботи у громаді підводили за участі голови Мурованської громади Bogdan Svystun та аналітик з проектної координації UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні Романа Шейка, який відвідав громаду під завершення спільної роботи.

Під час зустрічі обговорили як отримані в результаті роботи дані дослідження, а також загальні спостереження вже за підсумками 16 місяців Великої війни. Висловили переконання, що бачимо спільні шляхи до подальшої роботи і в контексті посилення інтеграції ВПО, і загалом підвищення якості життя у громаді.

Проєкт «Адвокаційна підтримка внутрішньо переміщених жінок в західних областях України» впроваджується Центром «Жіночі перспективи» за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.
Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь