Вкотре застерігаємо мешканців від спалювання сухої трави!

Дата: 17.03.2020 10:15
Кількість переглядів: 505

Тільки но по-весняному засвітило сонечко і палії відразу ж взялися за свою злочинну справу, і знову час від часу спалахує сухий трав’яний покрив і сміття.

У жодному випадку воно не зайнялось саме - скрізь «попрацювали» люди. Хоча щороку, восени та навесні, від цього застерігають як рятувальники, так і екологи. Спалювання сухої рослинності здіймає в повітря купу небезпечних хімічних сполук, які потім потрапляють в наші легені і стають причиною тяжких захворювань, міною уповільненої дії. Полум’я, що розгорається від сухої трави, не зупиняється ні перед чим. Воно спалює плодові дерева і кущі в садах та береться за людське житло і господарські будівлі. Знищується мікрофлора грунту, згоряє величезна кількість місць гніздувань птахів, домівок тварин, рослини, комахи. Випалювання стерні, сухої рослинності посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів. Випалені поля не можуть захиститися від вітрової ерозії грунтів.

Фото без опису

До того ж, дії, що викликають вищеперераховані наслідки, заборонені законом. Зокрема, ЗУ “Про тваринний світ”, “Про рослинний світ”, “Про охорону атмосферного повітря” – заборонено спалювання сухої трави. За нехтування цими табу, передбачено адміністративну відповідальність. Якщо підпалюєте, будьте готовими до сплати 20, 50 та навіть 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Крім того, згідно ст.245 Кримінального Кодексу України “Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу” порушник може нести і кримінальну відповідальність.

Тому застерігаємо: ніколи не підпалюйте суху траву. Побачили десь загоряння - намагайтесь його ліквідувати. Якщо ж впевнені, що самотужки вже не впоратись, негайно викликайте рятувальників. Номер служби порятунку – «101»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь