15 травня Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій.

Дата: 15.05.2022 11:14
Кількість переглядів: 1956

Сьогодні, 15 травня, Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій, пам'ять про людей, які не скорилися провідникам комуністичної ідеології.За час правління більшовицько-комуністичного режиму  більше мільйона українців були репресовані.  Терор і репресії торкнулися майже всіх верств населення: вчених, політиків, військовиків, селян, священників, представників культури. Їм не дозволяли висловлювати свою точку зору, їх позбавляли власності, арештовували за сфальсифікованими обвинуваченнями, катували, розстрілювали, ув'язнювали у тюрмах та таборах, піддавали насильницькій депортації. Більшість із них заплатили власним життям за право бути українцем.

Фото без опису
 

Це був час зневіри, відчаю та безнадії. Але попри величезні втрати наш народ вистояв! З кожним роком ми віддаляємося від тих трагічних подій, однак ми маємо пам’ятати ті страшні часи, передавати нащадкам правду про минуле і гідно вшановувати безневинно полеглих.
Сьогодні, на жаль, українці знову стають жертвами терору. Увесь світ є свідком того, як  на тимчасово окупованих територіях країна-агресор використовує ті ж самі методи боротьби з українськими громадянами, що і в часи тоталітарного режиму. А переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму вже набуло форми масових політичних репресій.  Цим самим путінська росія фактично вчиняє геноцид Українського народу на українських землях.

Проте Український народ не здається, демонструючи усьому світові надзусилля у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель та виборюючи тим самим мир у всьому світі. 

Завдяки співвітчизникам, які ціною власної свободи відстоюють державну незалежність, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та любові до України.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь