Розпорядження сільського голови про вжиття посилених заходів протидії поширенню вірусної інфекції спричиненої COVID-2019 на території Мурованської ТГ.

Дата: 29.10.2021 16:23
Кількість переглядів: 2720

Керуючись п.20 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22 липня 2020 р. № 641, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (із змінами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року  № 104),рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 27 жовтня 2021 року та    у зв’язку з поширенням  захворювання на COVID-19 на території Мурованської сільської ради  та  заслухавши доповідь з цього питання Халіна С.П., відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та з  метою запобігання поширенню на території  сільської ради ТГ коронавірусу СOVID-19:

Фото без опису

1.Установити з  00.00. годин  30 жовтня    2021 року на території  Мурованської сільської ради ТГ  ,,ЧЕРВОНИЙ,, РІВЕНЬ епідемічної безпеки - та заборонити:

1.1 - регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення:

1.2- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

1.3.- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;

2.відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

3. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

3.1-торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

3.2-провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

3.3-торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

4- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

5. -проведення культурних, політичних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі пов’язаних з виїздом громадян України за кордон.

5.1.- перевести усі масові соціально значимі заходи в режим здійснення інтернет-стримінгу.

 6.Рекомендувати населенню максимально обмежити фізичні контакти.

 7.Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності на території  Мурованської  ТГ

7.1-запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

7.2-максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

7.3-передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи .

8.Головному лікарю КНП «АЗПСМ» Мурованської сільської ради ТГ Пустомитівського району Львівської області:

-інформувати населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через  засоби масової інформації.

8.1.Головному лікарю КНП «АЗПСМ» забезпечити:

-посилений моніторинг стану захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом .

- належний контроль за виконанням визначених санітарно-епідемічних заходів.

-своєчасне подання сільському голові Мурованської сільської ради ТГ (голові комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Мурованської сільської ради ТГ) інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень додатку на електронну адресу sorokylvivskarada@gmail.com.

9. Відділу культури,молоді та спорту  сільської ради ТГ:

- інформувати населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через місцеві засоби масової інформації та операторів мобільного зв’язку.

- організувати проведення зустрічі керівництва Мурованської сільської ради ТГ з керівниками основних релігійних організацій ТГ щодо можливості переведення служб, мес і богослужінь у максимальному дистанційному варіанті.

10.Послаблення для вакцинованих

Усі обмеження «червоної зони», згідно з постановою Кабміну, не діятимуть, якщо 100% персоналу та відвідувачів ресторанів, кафе, ТРЦ, ринків, а також організаторів і учасників заходу мають щеплення від коронавірусу і можуть це підтвердити сертифікатом у додатку «Дія» або негативним ПЛР чи антиген-тестом.

Обмеження у транспорті!!!

Громадський транспорт  може перевозити лише сидячих пасажирів. Всі пасажири повинні бути у масках. Однак для проїзду в міжобласному транспорті пасажири повинні мати жовтий чи зелений сертифікат про вакцинацію, довідку 063 про щеплення однією дозою, довідку про нещодавно перенесену хворобу або негативний результати ПЛР чи антиген-тесту.

«Укрзалізниця» також віднедавна впускає в вагони лише щеплених пасажирів або з негативним тестом на Covid-19. Без цих документів провідник має право не впустити пасажира, навіть якщо він має квиток.

У «червоній зоні» у звичному режимі можуть працювати лише ті заклади освіти, всі працівники якого отримали дві дози вакцини від коронавірусу.

Школярі до 30 жовтня перебувають на канікулах, а з 1 листопада, згідно з рішенням  комісії ТЕБ і НС всі школи  на два тижні йдуть на дистанційне навчання.

Дитсадки і молодша школа можуть працювати без додаткових обмежень.

Дотримання карантинних обмежень буде перевіряти  поліцейський офіцер громади та спеціальні групи, до яких входять представники поліції та сільської ради . За порушення карантину в Україні передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 17 до 34 тис. грн.

11.  Установити   з  00.00. годин  30 жовтня       2021 року в приміщенні   Мурованської сільської ради ТГ  ,,ЧЕРВОНИЙ, ,рівень епідемічної безпеки та ввести карантинні заходи :

11.1.Працівникам сільської ради  :

-скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання  сільської ради ТГ.

- скасувати проведення особистих прийомів громадян в  сільській раді ТГ.

У випадку звернення громадян для реєстрації актів цивільного стану(народження та смерть)видача документів для підтвердження родинних стосунків з померлим для (під)захоронення,а також державної реєстрації шлюбу,чергові працівники викликають секретаря виконавчого комітету або виконуючого обов’язки.

12.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника сільського голови .

 

Сільський голова                                                                                        Богдан СВИСТУН


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь