Розпорядження сільського голови про вжиття посилених заходів протидії поширенню вірусної інфекції спричиненої COVID-2019 на території Мурованської ТГ.

Дата: 29.10.2021 16:23
Кількість переглядів: 2732

Керуючись п.20 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22 липня 2020 р. № 641, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (із змінами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року  № 104),рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 27 жовтня 2021 року та    у зв’язку з поширенням  захворювання на COVID-19 на території Мурованської сільської ради  та  заслухавши доповідь з цього питання Халіна С.П., відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та з  метою запобігання поширенню на території  сільської ради ТГ коронавірусу СOVID-19:

Фото без опису

1.Установити з  00.00. годин  30 жовтня    2021 року на території  Мурованської сільської ради ТГ  ,,ЧЕРВОНИЙ,, РІВЕНЬ епідемічної безпеки - та заборонити:

1.1 - регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення:

1.2- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

1.3.- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;

2.відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

3. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

3.1-торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

3.2-провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

3.3-торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

4- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

5. -проведення культурних, політичних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі пов’язаних з виїздом громадян України за кордон.

5.1.- перевести усі масові соціально значимі заходи в режим здійснення інтернет-стримінгу.

 6.Рекомендувати населенню максимально обмежити фізичні контакти.

 7.Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності на території  Мурованської  ТГ

7.1-запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

7.2-максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

7.3-передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи .

8.Головному лікарю КНП «АЗПСМ» Мурованської сільської ради ТГ Пустомитівського району Львівської області:

-інформувати населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через  засоби масової інформації.

8.1.Головному лікарю КНП «АЗПСМ» забезпечити:

-посилений моніторинг стану захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом .

- належний контроль за виконанням визначених санітарно-епідемічних заходів.

-своєчасне подання сільському голові Мурованської сільської ради ТГ (голові комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Мурованської сільської ради ТГ) інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень додатку на електронну адресу sorokylvivskarada@gmail.com.

9. Відділу культури,молоді та спорту  сільської ради ТГ:

- інформувати населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через місцеві засоби масової інформації та операторів мобільного зв’язку.

- організувати проведення зустрічі керівництва Мурованської сільської ради ТГ з керівниками основних релігійних організацій ТГ щодо можливості переведення служб, мес і богослужінь у максимальному дистанційному варіанті.

10.Послаблення для вакцинованих

Усі обмеження «червоної зони», згідно з постановою Кабміну, не діятимуть, якщо 100% персоналу та відвідувачів ресторанів, кафе, ТРЦ, ринків, а також організаторів і учасників заходу мають щеплення від коронавірусу і можуть це підтвердити сертифікатом у додатку «Дія» або негативним ПЛР чи антиген-тестом.

Обмеження у транспорті!!!

Громадський транспорт  може перевозити лише сидячих пасажирів. Всі пасажири повинні бути у масках. Однак для проїзду в міжобласному транспорті пасажири повинні мати жовтий чи зелений сертифікат про вакцинацію, довідку 063 про щеплення однією дозою, довідку про нещодавно перенесену хворобу або негативний результати ПЛР чи антиген-тесту.

«Укрзалізниця» також віднедавна впускає в вагони лише щеплених пасажирів або з негативним тестом на Covid-19. Без цих документів провідник має право не впустити пасажира, навіть якщо він має квиток.

У «червоній зоні» у звичному режимі можуть працювати лише ті заклади освіти, всі працівники якого отримали дві дози вакцини від коронавірусу.

Школярі до 30 жовтня перебувають на канікулах, а з 1 листопада, згідно з рішенням  комісії ТЕБ і НС всі школи  на два тижні йдуть на дистанційне навчання.

Дитсадки і молодша школа можуть працювати без додаткових обмежень.

Дотримання карантинних обмежень буде перевіряти  поліцейський офіцер громади та спеціальні групи, до яких входять представники поліції та сільської ради . За порушення карантину в Україні передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 17 до 34 тис. грн.

11.  Установити   з  00.00. годин  30 жовтня       2021 року в приміщенні   Мурованської сільської ради ТГ  ,,ЧЕРВОНИЙ, ,рівень епідемічної безпеки та ввести карантинні заходи :

11.1.Працівникам сільської ради  :

-скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання  сільської ради ТГ.

- скасувати проведення особистих прийомів громадян в  сільській раді ТГ.

У випадку звернення громадян для реєстрації актів цивільного стану(народження та смерть)видача документів для підтвердження родинних стосунків з померлим для (під)захоронення,а також державної реєстрації шлюбу,чергові працівники викликають секретаря виконавчого комітету або виконуючого обов’язки.

12.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника сільського голови .

 

Сільський голова                                                                                        Богдан СВИСТУН


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь