19-21 листопада в Мурованській ОТГ відбувся базовий тренінг за програмою «Молодіжний працівник»

Дата: 21.11.2018 21:50
Кількість переглядів: 877

19-21 листопада в Мурованській ОТГ відбувся базовий тренінг за програмою «Молодіжний працівник». Ця програма співзаснована Міністерством молоді та спорту, Державним інститутом сімейної та молодіжної політики та Програмою Розвитку ООН в Україні.

Фото без опису

Тренінг відбувся як перший етап проекту «Налагодження співпраці між молоддю та місцевою владою у Мурованській ОТГ для подальшого активного долучення молоді до прийняття рішень в громаді», який реалізується громадською організацією «Центр молодіжних ініціатив «Крок» спільно з Мурованською ОТГ за підтримки проекту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

За підсумками тренінгу учасники отримали сертифікати державного зразка, де описані нові теми, які вони прослухали під час навчання.

В тренінгу беруть участь працівники Народних домів ОТГ, бібліотекарі та педагоги-організатори місцевих шкіл ОТГ.

Під час заходу тренерки Програми Ксенія Гоцько та Наталя Шегда розповідали про молодіжну політику та молодіжну роботу, реформування молодіжної політики в Україні. Говорили про умови участі молоді, міжсекторний підхід та європейський досвід.

Другий день тренінгу був зосереджений на роботі в громаді та активізації громади, а на третій день учасники працювали над власними компетенціями та навиками у роботі з молоддю, та оцінювали свій досвід на основі міжнародного документи – Портфоліо молодіжної роботи Ради Європи.

Крім того, в третій день тренінгу учасники мали можливість навчитися використовувати конкретні вправи у своїй роботі з молоддю та розробити мапи своїх громад, проаналізувавши три села ОТГ на предмет локацій, які відвідує молодь. З цими навиками та інформацією можемо спільно рухатись далі.

Нижче коментар учасниці:

Наталя Дробот, діловод сільської ради с. Кам’янопіль Мурованської ОТГ.

«Я співпрацюю з молоддю в с. Кам’янопіль. Я намгааюсь організовувати виступи, але мені важко залучити молодь, бо я поки не розумію, чого вони хочуть. Я ніколи не працювала з дітьми чи молоддю, але хочу, щоби наша молодь залучалась і такий тренінг для мене – це щось надзвичайно нове і цікаве. Я буду намагатись використати всі нові інструменти, але думаю, що найголовніше буде точно реалізоване, щоби таки залучити молодь до співпраці, розрухати їх і дати їм можливості робити щось для своєї громади».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Увага тестове опитування! Чи буде для Вас корисним запровадження електронних опитувань?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь